Gulvvarme i rækkehusene

Kære beboer.

 

Hvis du ikke har haft gulvvarme tidligere, kommer her nogle ting du skal være opmærksom på.

 Gulvvarme er og føles meget anderledes end opvarmning med radiatorer. Ved gulvvarme vil der altid være varmest ved gulvet, i modsætning til radiatorer, hvor varmen vil søge mod loftet i din bolig.

Den type af gulvvarme, der er installeret i din bolig, er vandbaseret, hvilket er slanger lagt i betonen, under dit gulv. Det er så vandet i slangerne der bliver varmet op og dette tager tid. Når du ændrer temperaturen på termostaten kan der gå op til 24 timer inden den indstillede temperatur opnås. Derfor skal du ikke ændre på temperaturen hele tiden og du behøver heller ikke slukke eller skrue ned, når du lufter ud. Jo mere du skuer op og ned, jo større bliver din varmeudgift.

 Det eneste du skal gøre er at indstille den ønskede temperatur på den termostat der sidder i hvert rum. Der er en lysdiode på termostaten, den lyser dog kun i tilfælde af fejl og vil så lyse rødt.

 Da gulvvarmen som sagt virker anderledes, vil en indstilling på 20 grader føles som 22 – 23 grader. Så hvis du f.eks. sætter termostaten på 24 grader vil det svare til en rumtemperatur på ca. 27 grader, hvilket selvfølgelig vil påvirke din varmeudgift.

På dit badeværelse, skal du dog sætte temperaturen højere, da det er et klinkegulv. Et sted mellem 25 og 27 grader på termostaten, vil normalt være passende for en behagelig temperatur.

 Du kan med fordel stille alle termostater på den samme temperatur. Hvis du har rum, hvor temperaturen er en højere eller lavere som f.eks. badeværelset eller soveværelset, er det vigtig at holde døren lukket for at bibeholde temperaturen.

 Termostaterne må hverken tildækkes eller afskærmes, eftersom den indbyggede temperatursensor ikke vil virke.

 Med venlig hilsen

Ejendomskontoret / afdelingsbestyrelsen

Skriv til os

+45 23 66 14 94